KMO-Portefeuille

Rob Verhuur is door de kmo-portefeuille erkend als dienstverlener voor de pijler "Opleiding" met erkenningsnummer DV.O241960.

Als KMO kunt u subsidies aanvragen via de KMO-portefeuille om opleidingen te volgen bij Rob Verhuur.  U kan tot 30% terugkrijgen via de Vlaamse Overheid. Het BTW-bedrag wordt niet gesubsidieerd.

Logo Dienstverlener KMO-Portefeuille_2021

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel gericht naar kleine en middelgrote ondernemingen. De Vlaamse Overheid wil met deze subsidies financiële steun bieden aan KMO’s voor een betere ontwikkeling en professionalisering.
Een ondernemer kan deze steun krijgen voor de aankoop van opleidingen en adviesdiensten die de kwaliteit van de onderneming verbeteren. Om van deze subsidies te genieten, moet u een beroep doen op een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener.

De aanvraag verloopt digitaal via het Vlaams Agentschap van Innoveren en Ondernemen (VLAIO). U dient een aanvraag in en stort een bedrag in uw elektronische portefeuille. De Vlaamse Overheid vult dat bedrag verder aan met subsidies. Daarmee kunt u onze opleiding betalen.

Opleiding KMO-portefeuille

Hoeveel subsidies een onderneming krijgt, is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Zo kan een kleine onderneming 30% steun genieten en een middelgrote onderneming 20%. In beide gevallen is het maximaal bedrag €7.500.
De officiële grootte van een onderneming hangt af van het aantal werknemers, de omzet en het balanstotaal.

Ervaring in opleidingen

Rob Verhuur biedt al bijna 10 jaar de wettelijk vereiste opleidingen voor het besturen van de machines die we verhuren en verkopen.
De docent is vast in dienst bij ons en is het aanspreekpunt voor het volledige gamma opleidingen. Hij volgt de nodige bijscholingen.
De werking en de technische details van de machines zijn voor hem door en door gekend. Bovendien volgt hij de nieuwste technologieën op de voet. Door de goede relatie met de leveranciers beheerst hij de actuele kennis van de machinedetails en de wettelijke voorschriften.

Hoe kan ik subsidies aanvragen en ontvangen? 

Stap 1: Registratie bedrijf

Registreer je bedrijf eerst op de website van de KMO-portefeuille. Hiervoor heb je een token of een elektronische identiteitskaart (eID) nodig.

Stap 2: Aanvraag subsidie

De aanvraag kan al voor de ontvangst van je factuur en ten laatste binnen 14 kalenderdagen na de aanvang van de opleiding.

Stappenplan:

 1. Registreer een nieuw project op de website van de KMO-portefeuille.
 2. Geef de NACE code in van je bedrijf.
 3. Kies de pijler "Opleiding" en het domein "Algemeen domein".
 4. Geef het erkenningsnummer in van Rob Verhuur: DV.O241960.
 5. Geef volgende informatie in over de opleiding:
  • Geef aan dat de opleiding niet gestart is later dan 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding;
  • Geef als datum overeenkomst de datum in van vandaag;
  • Geef het opleidingsbedrag in (excl. BTW);
  • Geef het aantal opleidingsuren in (staat vermeld op de website van Rob Verhuur bij de betreffende opleiding);
  • Geef de titel van het project in (is de naam van de opleiding);
  • Kies als vakgebied "Opleiding".
 6. Geef naam en aantal in van de personen die de opleiding volgen.
 7. Bevestig het projectbedrag, project en verklaring op eer.

Stap 3: Betalen

 1. Na goedkeuring van het project krijg je een betalingsuitnodiging van KMO-portefeuille. Je betaalt 70% van het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan KMO-portefeuille. Je hebt 30 kalenderdagen de tijd om dit te doen na de betalingsuitnodiging. Zo niet, zal uw dossier geannuleerd worden.
 2. Na ontvangst van je betaling stort de Vlaamse overheid de overige 30% (excl. BTW) van het opleidingsbedrag in de elektronische portefeuille. Je zal hiervan een e-mail ter bevestiging krijgen.
 3. De elektronische portefeuille bevat nu 100% van het opleidingsbedrag (excl. BTW). Via de betaalknop van KMO-portefeuille moet je nu het opleidingsbedrag (excl. BTW) aan Rob Verhuur nog betalen. Gelieve het factuurnummer als referentie op te geven. Zo geeft u de toestemming om uw betaling aangevuld met de subsidie door te storten aan Rob Verhuur.
 4. Tenslotte dien je het BTW bedrag rechtstreeks over te maken op rekening van Rob Verhuur (ING: BE57 3900 7418 3635, BIC: BBRUBEBB), met mededeling 'BTW opleiding + datum opleiding + factuurnummer'.

Stap 4: Klaar

Na deze handelingen is de factuur voldaan.

Voorwaarden waaraan de opleiding moet voldoen

 • Wat: vorming – hoofdzakelijk bedoeld om de werking van uw onderneming te verbeteren
 • Wie: voor de werkenden in uw bedrijf
 • Waar: bij een geregistreerde dienstverlener
 • Inhoud: gericht op de kernprocessen van uw onderneming
 • Doel: uw Vlaamse onderneming professionaliseren

Hou rekening met deze voorwaarden:

 • De opleiding kost minimaal €100 – exclusief btw, inclusief verplaatsingskosten van de docent en de cateringkosten beperkt tot €25 per persoon per dag.
 • U sluit een overeenkomst met een geregistreerde dienstverlener.
 • Bij elke les tekent u de aanwezigheidslijst (schriftelijk of elektronisch).
 • De opleiding is beëindigd voor 31 december van het jaar na uw steunaanvraag.
 • Kiest u voor afstandsleren (e-learning)? Dan moet er rechtstreekse interactie zijn met de docent.
 • U doet uw steunaanvraag vanaf de inschrijving en tot veertien dagen na de start van de lessen.
 • Na de opleiding krijgt u van uw dienstverlener een gepersonaliseerd vormingsattest.